Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

IV Fira del Llibre Anarquista del Maresme

Data:Diumenge 29 Setembre, 2019, 12:00 - 00:00
Organitzador*:Fira del Llibre Anarquista del Maresme
Descripció: DIUMENGE 29

12.00h [Xerrada]
Ciència ficció com a eina de transformació social
Estàs convidada al viatge intergalàctic a la utopia. Viatjarem en la nau espacial K. Le Guin, amb una tripulació repleta d’autores feministes. Creuarem un cinturó d’asteroides d’obres distòpiques, i analitzarem la seva mineralització, per veure els efectes que tenen en el cosmos. Coneixerem extraterrestres que viuen de forma totalment sostenible amb el medi que els envolta, per agafar forces i esperança en el nostre planeta.
A càrrec de Tinoko

14.00h Dinar

15.30h [Presentació]
Poesia al carrer
José Icària
+info: http://joseicaria.blogspot.com/

17.00h [Xerrada]
Les Stolpersteine, “pedres que fan ensopegar” contra l’horror nazi
L’artista alemany Gunter Demnig va crear aquests petits monuments en forma de llamborda o pedres de la memòria per a les persones que van patir l’holocaust nazi. A Mataró volem que els nostres veïns assassinats o humiliats pels nazis tinguin aquest reconeixement per recordar-los sempre i així no oblidar aquesta part de la història. Avui ja n’hi ha més de 70.000 a tot el món.
Gemma Soriano Martínez

17.30h [Xerrada]
Mujeres libres, la revolució dins la revolució
L’organització Mujeres Libres, nascuda a i part de la Confederació Nacional del Treball, va ser una agrupació femenina sorgida al si del moviment llibertari durant l’any 1936, i tenia el propòsit d’unir a les dones de classe obrera per lluitar per la seva emancipació. Els seus plantejaments i consecucions encara no han tornat a ésser assolits.
A càrrec de Sònia Turon

19.00h [Taula rodona]
Acollir per conviure. Què passa amb els “MENA” al Maresme?
Els darrers mesos ens ha sacsejat l’arribada de nois menors migrants no acompanyats tutelats. Unes persones que han estat identificades socialment amb una etiqueta i molts prejudicis. Ells ho han viscut amb molta angoixa i rabia. Les que hem decidit estar al seu costat també hem hagut d’enfrontar al racisme i al bloqueig/inacció institucional. Volem un espai per parlar-ne més enllà de les tertúlies televisives.
Participen un noi tutelat, persones de la mentoria a Canet, la Coordinadora per l’Acollida a Calella i una treballadora social en actiu.

21.00h Sopar

21.30h [Concert]
King Sla
rap en àrab d’un jove tutelat
Provocación al incendio
https://provocacionalincendio.bandcamp.com/
La Clika Pika
https://laclikapika.bandcamp.com/
Lloc:Parc de la Cerdanyola (Mataró)
Mira també:firadelllibreanarquistamaresme.wordpress.com
 
 
Sindicato Sindicat